четвъртък, 1 януари 2015 г.

Пюре от морков/домашно бебешко пюре/








От всички зеленчуци морковът има най-високо съдържание на провитамин А,има доказани свойства като антиоксидант и предпазва хората от злокачествени заболявания. Витаминът действа профилактично на инфекциозните заболявания на бронхите, гърлото и гласните връзки.Въздейства добре на зрението.Морковът съдържа още витамин В,витамин Е,богати са също и на йод.




За да приготвим домашно бебешко пюре от морков са ни необходими около 4 средно големи моркова.Измиваме ги,почистваме и ги нарязваме на дребно/може и да се настържат/ след това ги сваряваме за около 10-15мин до пълното им омекване.

След като морковите са сварени ги пасираме като ги смесим с 30мл кърма или АМ,лично аз добавям зехтин към всички зеленчукови пюрета,но това си е въпрос на избор кога да се започне с даването му.Пюрето се оставя да се охлади напълно и  е готово за консумация.

Така приготвено домашното пюре от морков може да се съхранява до 48 часа в хладилник  в добре затворено бурканче.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя