вторник, 18 февруари 2014 г.

Родопска баница



Една много любима моя баница

Необходими продукти:

Кори за баница 500гр
Сирене 300гр
Яйца 2бр
Олио 3/4 к.ч.
картофи 500гр
кр.масло 50гр


Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите и ги намачкваме с малко краве масло подправяме със сол и черен пипер/по желание/ Към натрошеното сирене добавяме едно яйце и разбъркваме.




Сиренето,картофите и олиото се разпределят върху корите/ние завиваме по два листа на един път за да не се скъсат/разпределяме равномерно и завиваме на руло


Повтаряме процедурата докато свършат корите.Подреждаме в тавичка и намазваме с едно разбито яйце.


Печем в предварително загрята фурна на 200градуса за 20-25мин.
След като я извадим намазваме с малко краве масло и я оставяме 10-мин да омекне завита с чиста кърпа.




2 коментара:

  1. Анонимен22/2/14 13:50

    Днес я направих,в далечен Лондон :) стана страхотна!Само малко ми дойде едно яйце със сиренето за пълнежа и направих двойна дозата.Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам,че Ви е харесала и сте решили да я направите :) Относно яйцето,се извинявам,аз обикновено правя по няколко дози наведнъж,че една никога не стига и съответно количеството е различно,може би от там идва проблема,защото за 2 дози ползвам около 500гр сирене и 2 яйца,затова написах рецептата 1яйце за една доза,сега ще я коригирам.Благодаря още веднъж :)

    ОтговорИзтриване

Кулинарната неделя