четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Плодова торта


Необходими продукти:

За блата:

яйца - 3 броя
захар - 1 ч.ч.
олио - 3/4 ч.ч.
прясно мляко - 1 ч.ч.
сода - 1 ч.л.
брашно - 2 ч.ч.

За крема:

Цедено мляко 1кг
Желатин 1пакетче и 1/2
Ванилия 1бр
Захар 5-6с.л./на вкус/
Сока от един компот
Плодове 500гр/по избор/

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта,добавяме прясното мляко и олиото,при непрекъснато разбиване.Добавяме пресятото брашно/със содата/ и бъркаме до хомегенна смес.Печем 25-30мин на 180 градура.От това количество може да стане един по-дебел блат или два по тънки.

Разбиваме цеденото мляко със захарта и ванилията и прибавяме разтвореният желатин.Слагаме блата в ринг за торта и сиропираме със сока от половин компот.

Изсипваме половината крем и подреждаме нарязаните плодове.
 Слагаме и другата половина от крема и заравняваме.

Сока от другата половина от компота прибавяме към 1/2 пакетче разтворен желатин и заливаме тортата.Оставяме я в хладилника за няколко часа да стегне.




2 коментара:

  1. Не може ли да поработите върху външния вид на всичките ви торти.Не видях и една, която да сте оформили както трябва.Това дразни окото, а нещо което окото не хареса, трудно ще го пожелаеш да го опиташ.
    Това е само един съвет, защото колкото и да са вкусни, ако не са красиви, губят 50% от стойността си.

    ОтговорИзтриване
  2. Тортите в този блог нямат стойност,не се продават :) Ако искам да хапна перфектно изглеждаща торта ще отида в сладкарница,чарът на домашните торти е именно в това,че не са перфектни и правени като по шаблон :) Останете със здраве!

    ОтговорИзтриване

Кулинарната неделя