понеделник, 24 февруари 2014 г.

Бисквитена торта

Необходими продукти:

1л. прясно мляко
250гр захар
100гр масло
3 яйца
2 ванилии
50гр какао
100гр брашно

500гр бисквити
1 1/2 ч.ч кафе
какао за поръсване

Начин на приготвяне:

  • разбиваме яйцата с 200мл от прясното мляко и брашното
  • загряваме останалото мляко със захарта и ванилията
  • на тънка струйка прибавяме млякото към яйчената смес и варим до сгъстяване
  • след като свалим крема от котлона, добавяме маслото и разбъркваме хубаво
  • разделяме крема на 2 и в едната половина добавяме какаото
  • на дъното на форма за торта сипваме малко от крема, колкото да покрие дъното
  • редим един ред бисквити, като преди това ги топим в кафето
  • отгоре мажем с белия крем
  • пак редим бисквити и мажем с какаовия крем
  • редуваме така бисквитите и крема, докато свършат
  • оставяме в хладилника няколко часа да стегне
  • поръсваме цялата торта с какао

5 коментара:

  1. Анонимен26/2/14 13:52

    bojestvena e na vkus,napravihya i mnogo se haresa

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам, че Ви е харесала :)

    ОтговорИзтриване
  3. Какви са бисквитите?Аз мисля да използвам "ЗАКУСКА",а може и да добавя някой резенче банани между редовете,, :)

    ОтговорИзтриване
  4. Бисквитите, които използвахме за 2 вида - какаови Закуска и Еверест с масло, като ги редувахме :)

    ОтговорИзтриване

Кулинарната неделя