Необходими продукти:
бишкоти1 1/2 ч.ч. еспресо
есенция ром
за шоколадовия крем: 1 кофичка (400гр) кисело мляко
100 гр шоколад
1 пакетче желатин
за плодовия крем: 1 кофичка кисело мляко
100 гр плодово сладко (по желание, ние използвахме ягодово)
1 пакетче желатин
Начин на приготвяне:
- в купа изсипваме едната кофичка кисело мляко
- разтапяме шоколада на водна баня и го прибавяме към киселото мляко
- накрая добавяме и желатина, приготвен предварително според указанията на опаковката
- на дъното на форма за торта със сваляем ринг слагаме хартия за печене, слагаме съвсем малко от шоколадовия крем, колкото да покрие дъното на формата
- редим бишкоти, като предварително ги топим в еспресото, смесено с есенцията от ром
- като направим един ред бишкоти, изливаме отгоре шоколадовия крем
- пак редим бишкоти, потопени в еспресо и оставяме в хладилника да се стегне за малко, докато приготвим втория крем
- за плодовия крем разбъркваме киселото мляко със сладкото и добавяме желатина, който сме разтворили и оставили да се охлади за малко
- изливаме плодовия крем върху втория ред бишкоти и оставяме в хладилника за няколко часа, докато се стегне напълно
- накрая поръсваме цялата торта с какао
Няма коментари:
Публикуване на коментар