вторник, 11 февруари 2014 г.

Торта с бишкоти и кисело мляко


Необходими продукти:

бишкоти
1 1/2 ч.ч. еспресо
есенция ром

за шоколадовия крем: 1 кофичка (400гр) кисело мляко
                                     100 гр шоколад
                                     1 пакетче желатин
за плодовия крем:       1 кофичка кисело мляко
                                     100 гр плодово сладко (по желание, ние използвахме ягодово)
                                     1 пакетче желатин

Начин на приготвяне:

  •  в купа изсипваме едната кофичка кисело мляко
  • разтапяме шоколада на водна баня и го прибавяме към киселото мляко
  • накрая добавяме и желатина, приготвен предварително според указанията на опаковката
  • на дъното на форма за торта със сваляем ринг слагаме хартия за печене, слагаме съвсем малко от шоколадовия крем, колкото да покрие дъното на формата
  • редим бишкоти, като предварително ги топим в еспресото, смесено с есенцията от ром
  • като направим един ред бишкоти, изливаме отгоре шоколадовия крем 
  • пак редим бишкоти, потопени в еспресо и оставяме в хладилника да се стегне за малко, докато приготвим втория крем
  • за плодовия крем разбъркваме киселото мляко със сладкото и добавяме желатина, който сме разтворили и оставили да се охлади за малко
  • изливаме плодовия крем върху втория ред бишкоти и оставяме в хладилника за няколко часа, докато се стегне напълно
  • накрая поръсваме цялата торта с какао 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя