събота, 27 декември 2014 г.

Палачинкова торта с шоколад



Тази сутрин се събуждам поглеждам прeз прозореца и какво да видя вали сняг.Стана ми едно такова празнично и реших да си спретна една дълго отлагана палачинкова торта.


Итака започнах аз да си правя палачинките за тортата,но не е лесно да готвиш и да гледаш бебе,винаги в най-неподходящият момент иска внимание,но реших този проблем и правихме палачинките заедно :)


Продукти за палачинките:

  1.  Прясно мляко 500мл
  2. Яйца 3бр
  3. Брашно 250гр
  4. Сол 1 щипка

Продукти за крема:

  1. Сметана течна-200мл
  2. Шоколад бял 100гр
Продукти за крема за измазване

  1. Сметана течна 100гр
  2. Шоколад млечен 50гр
Продукти за глазурата

  1. Сметана течна 150мл
  2. Шоколад-натурален 150гр


Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с щипка сол,прибавяме млякото като не спираме да разбъркваме и постепенно прибавяме и пресятото брашно.Трябва да получим смес малко по рядка от боза :)
Изсипваме с черпак част от сместа в нагорещен тиган и печем от двете страни за 1-2мин.След като палачинките са готови ги намазваме с шоколад,сладки или мед,каквото харесвате и подреждаме част от тях в ринг за торта на дъното вместо блат.
 
 




Сметаната/150мл/ се разбива и към нея се прибавя разтопеният бял шоколад.изсипваме крема върху палачинковият блат  и отгоре редим втори ред палачинки.Оставяме в хладилника за 10мин през това време си правим крема за измазване.Разбиваме сметаната 100мл и прибавяме разтопеният млечен шоколад,освобождаваме тортата от ринга и измазваме тортата с крема.Оставяме в хладилника докато си приготвим глазурата.А за нея загряваме сметаната на котлона и прибавяме 1/3 от натуралният шоколад,трябва да се внимава сметаната да не заври,след като се разтопи шоколада прибавяме и останалият натрошен на малки парченца и бъркаме докато се разтопи.Оставяме глазурата леко да се охлади и изваждаме тортата от хладилника,изсипваме шоколадовата глазура без да се стараем да е равно просто покрийте тортата. Добре е тортата да престои за поне 1час в хладилника преди да се реже.

Да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя