четвъртък, 18 декември 2014 г.

Пилешки филенца със сусам



В поредният ден в който се събуждам и си задавам въпрос "Какво да готвя днес"Винаги съм харесвала пилешките филенца с млечен сос по ресторантите и реших,че днес е денят да пробвам да ги направя.Тове което ме грабва в тези филенца е хрупкавата обвивка и сочната сърцевина,съчетани с млечният сос просто божествено.Моята буболинка заспа и дойде време да запретна ръкави и да отделя заслуженото време и внимание на пилешките филенца.





Необходими продукти:



  1. Пилешко филе без кост и кожа 500гр
  2. Яйца 2 бр 
  3. Галета150гр
  4. Сусам за овалване
  5. Сол,черен пипер,подправка за пиле
  6. Олио







Начин на приготвяне.

Измиваме хубаво пилешкото филе и го нарязваме на парчета около 1 см
Разбиваме двете яйца,овкусяваме пилето с подправките.В две отделни чинии си приготвяме галетата и сусама.
Започваме да овалваме пилешките хапчици първо в галетата,след това в яйцето и накрая в сусама.Запържваме ги до златиста коричка.След като ги извадим от тигана ги поставяме върху хартия за печене за да отнеме от мазнината.Сервират се с млечен сос.Ние определено обичаме един по нестандартен сос/2 лъжици майонеза,2 лъжици кисело мляко,черен пипер и къри/






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя