В поредният ден в който се събуждам и си задавам въпрос "Какво да готвя днес"Винаги съм харесвала пилешките филенца с млечен сос по ресторантите и реших,че днес е денят да пробвам да ги направя.Тове което ме грабва в тези филенца е хрупкавата обвивка и сочната сърцевина,съчетани с млечният сос просто божествено.Моята буболинка заспа и дойде време да запретна ръкави и да отделя заслуженото време и внимание на пилешките филенца.
Необходими продукти:
- Пилешко филе без кост и кожа 500гр
- Яйца 2 бр
- Галета150гр
- Сусам за овалване
- Сол,черен пипер,подправка за пиле
- Олио
Начин на приготвяне.
Измиваме хубаво пилешкото филе и го нарязваме на парчета около 1 см
Разбиваме двете яйца,овкусяваме пилето с подправките.В две отделни чинии си приготвяме галетата и сусама.
Започваме да овалваме пилешките хапчици първо в галетата,след това в яйцето и накрая в сусама.Запържваме ги до златиста коричка.След като ги извадим от тигана ги поставяме върху хартия за печене за да отнеме от мазнината.Сервират се с млечен сос.Ние определено обичаме един по нестандартен сос/2 лъжици майонеза,2 лъжици кисело мляко,черен пипер и къри/
Няма коментари:
Публикуване на коментар