сряда, 17 декември 2014 г.

ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКА


След като родих Елена бях твърдо решена,че когато дойде времето за захранване,ще се постарая да и приготвям пресни пюрета и каши.Винаги съм обичала да готвя,а сега имам още по голям стимул,защо да купувам консервирана храна за моето бебе,когато мога бързо и лесно да и приготвя вкъщи.Освен това приготвените вкъщи пюрета не съдържат консерванти  и мога да ги приготвям с домашни плодове и зеленчуци,дори да ми се наложи да ги купя от магазин ще си ги избера сама и ще знам какво точно давам на детето си.Приготвянето на бебешка храна не отнема много време,за мен няма по добра храна от тази приготвена от мен с много желание и ЛЮБОВ.Първите хапки за голям момент в живота на едно бебе.

Нека Ви запозная и с Елена




Пюре от ябълка:

Източник на  Витамин A- важен витамин за укрепване имунната система и зрението на децата, както и благоприятстващ здравата им кожа. Наличието на Витамин C засилва ползата на ябълките  в изграждането на силен имунитет, витаминът  помага и за доброто абсорбиране на желязо в организма. От минералите откриваме важните калций, магнезий и цинк. 




Необходими са ви две средно големи ябълки за едно бурканче от 190мл. 
Ябълките се измиват много добре,обелват се и се почистват от сърцевината,след това се нарязват на малки кубчета.Варим ги на пара за 5-7мин,или с малко вода в тенджера за 5мин.
След като сме сварили ябълките,ги пасираме много добре,ако е необходимо добавяме 30мл кърма или адаптирано мляко.Оставяме да се охлади напълно и сме готови за веселбата с храненето и голямото цапане

Домашно приготвеното пюре може да престой до 48 часа в хладилника,като по този начин се гарантира минимален риск за развити на бактерии в пюрето.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя