Тази торта мога да я опиша с три думи:Лека,аромата и много свежа! Много е подходяща за хора които не обичат тежки и много сладки торти.Дори не успях да я снимам като хората,направих я вечерта и дори не можа да стегне както трябва и я нападнахме.Визуално няма как да Ви я представя така като ми се иска,но е невероятно вкусна.Експрозия от свежес и аромат на мандарина.Стига приказки,нека Ви опиша рецептата.
Необходими продукти за порта 18см:
- Бисквити какао/обикновени/ 200гр
- Краве масло 80гр
- Маскарпоне 250гр
- Заквасена сметана 250гр
- Пудра захар 1ч.ч
- Шоколад бял 100гр
- Желатин 2бр
- Сок от мандарина 500мл
Начин на приготвяне:
Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с разтопеното краве масло.Разпределяме го равномерно на дъното на ринга за торта.Разбиваме маскарпонето,сметаната и пудрата захар до пухкав крем.Разтопяваме шоколада на водна баня и го прибавяме към крема.Приготвяме желатина според указанието на тортата и го смесваме с крема.Изсипваме върху бисквитеният блат и оставяме в хладилника за 1 час да стегне.През това време изстискваме сока от мандарините и прибавяме един желатин.След като крема стегне изсипваме върху него манаданеният сок и оставяме за няколко часа в хладилника.По желание украсете,но според мен няма нужда от украса,вкуса е този който ще Ви плени,а не изисканата и натруфена украса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар