петък, 19 декември 2014 г.

Торта целувката на мандарината



Тази торта мога да я опиша с три думи:Лека,аромата и много свежа! Много е подходяща за хора които не обичат тежки и много сладки торти.Дори не успях да я снимам като хората,направих я вечерта и дори не можа да стегне както трябва и я нападнахме.Визуално няма как да Ви я представя така като ми се иска,но е невероятно вкусна.Експрозия от свежес и аромат на мандарина.Стига приказки,нека Ви опиша рецептата.


Необходими продукти за порта 18см:


  1. Бисквити какао/обикновени/ 200гр
  2. Краве масло 80гр
  3. Маскарпоне 250гр
  4. Заквасена сметана 250гр
  5. Пудра захар 1ч.ч
  6. Шоколад бял 100гр
  7. Желатин 2бр
  8. Сок от мандарина 500мл




Начин на приготвяне:

Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с разтопеното краве масло.Разпределяме го равномерно на дъното на ринга за торта.Разбиваме маскарпонето,сметаната и пудрата захар до пухкав крем.Разтопяваме шоколада на водна баня и го прибавяме към крема.Приготвяме желатина според указанието на тортата и го смесваме с крема.Изсипваме върху бисквитеният блат и оставяме в хладилника за 1 час да стегне.През това време изстискваме сока от мандарините и прибавяме един желатин.След като крема стегне изсипваме върху него манаданеният сок и оставяме за няколко часа в хладилника.По желание украсете,но според мен няма нужда от украса,вкуса е този който ще Ви плени,а не изисканата и натруфена украса.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя