събота, 22 февруари 2014 г.

Питка с тиквено семе



Необходими продукти:

  • Брашно 1кг
  • Мая за хляб 1кубче 25гр.
  • Яйца 4бр
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • Олио 1/2 к.ч.
  • Сода за хляб 1ч.л
  • Захар 1ч.б
  • Сол 1-2с.л.
  • Тиквено семе за декорация 
Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим кладенче по средата,в него прибавяме предварително разбитите 3 яйца,киселото мляко,содата,солта и олиото.Започваме леко да омесваме и постепенно прибавяме предварителното разтворената мая за хляб/в хладка вода и щипка захар/
Омесваме меко тесто,намазваме го с мазнина,завиваме с чиста кърпа и оставяме да втаса за 1 час.


След като тестото е втасало,го премесваме/ако е необходимо добавете още малко брашно/ и оформяме желаната декорация за пита и слагаме в предварително намазнена тавичка.Намазваме с 1 разбито яйце и поръсваме със сурово тиквено семе.

Печем в предварително загрята фурна на 190градуса за 40-50мин/до суха клечка/ След като изпечем питката намазваме с малко мазнина и завиваме с чиста кърпа да се задуши за 10мин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя