понеделник, 24 февруари 2014 г.

Свинско с картофи в гърне

Необходими продукти:

1кг свинско месо
1кг картофи
2 големи глави лук
2 средно големи моркова
сол, черен пипер, подправки на вкус
1/2ч.ч червено вино
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

  • посоляваме и подправяме месото
  • сипваме малко олио на дъното на гърнето
  • редим един ред месо, отгоре редим лук, моркови и след това картофи
  • редуваме продуктите докато свършат
  • сипваме 1/2ч.ч червено вино и 1/2 ч.ч. вода
  • слагаме гърнето в незагрята фурна, печем на 200 градуса докато заври, след това намаляваме градусите на около 150 и оставяме да къкри около 3 часа
  • преди сервиране поръсваме с пресен магданоз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя