Необходими продукти:
1кг свинско месо1кг картофи
2 големи глави лук
2 средно големи моркова
сол, черен пипер, подправки на вкус
1/2ч.ч червено вино
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
- посоляваме и подправяме месото
- сипваме малко олио на дъното на гърнето
- редим един ред месо, отгоре редим лук, моркови и след това картофи
- редуваме продуктите докато свършат
- сипваме 1/2ч.ч червено вино и 1/2 ч.ч. вода
- слагаме гърнето в незагрята фурна, печем на 200 градуса докато заври, след това намаляваме градусите на около 150 и оставяме да къкри около 3 часа
- преди сервиране поръсваме с пресен магданоз
Няма коментари:
Публикуване на коментар