събота, 22 февруари 2014 г.

Кюфтета в доматен сос на фурна





Необходими продукти:
  1. Кайма 500гр
  2. Домати 1кг
  3. Лук 2глави
  4. Чесън 3скилитки
  5. Черен пипер 1ч.л.
  6. Сол 1с.л
  7. Дафинов лист
  8. Брашно 1с.л.
  9. Олио 1/2ч.ч.
  10. Магданоз/по желание/

Начин на приготвяне:

Омесваме каймата със ситно нарязаният лук,сол,черен пипер и магданоз.Оформяме кюфтетата и ги оставяме настрана.

За доматеният сос:
Обелваме и нарязваме на ситно доматите.Нарязваме и магданоз,1глава лук,2-3скилитки чесън.

В дълбок тиган/уог/ или тенжерка сипваме 1/2к.ч олио,след като се нагорещи прибавяме ситно нарязаните лук и чесън.След като лукът се зачерви леко прибавяме и нарязаните на кубчета домати и магданоза.Разбъркваме леко и добавяме 1с.л. брашно.Оставяме доматеният сос да заври.


След като доматеният сос заври слагаме дафиновият лист и солта и оставяме сосът да къкри около 5-7мин
В тавичка подреждаме кюфтенцата 

Ние подредихме първо част от кюфтенцата/тавичката ни беше малка и щяха да залепнат едно за друго,ако ги бяхме сложили всичките наведнъж/останалите сложихме след като прибавихме доматеният сос.


Печем в предварително загрята фурна на 200градуса за 50-60мин.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя