Необходими продукти:
- Кайма 500гр
- Домати 1кг
- Лук 2глави
- Чесън 3скилитки
- Черен пипер 1ч.л.
- Сол 1с.л
- Дафинов лист
- Брашно 1с.л.
- Олио 1/2ч.ч.
- Магданоз/по желание/
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата със ситно нарязаният лук,сол,черен пипер и магданоз.Оформяме кюфтетата и ги оставяме настрана.
За доматеният сос:
Обелваме и нарязваме на ситно доматите.Нарязваме и магданоз,1глава лук,2-3скилитки чесън.
В дълбок тиган/уог/ или тенжерка сипваме 1/2к.ч олио,след като се нагорещи прибавяме ситно нарязаните лук и чесън.След като лукът се зачерви леко прибавяме и нарязаните на кубчета домати и магданоза.Разбъркваме леко и добавяме 1с.л. брашно.Оставяме доматеният сос да заври.
След като доматеният сос заври слагаме дафиновият лист и солта и оставяме сосът да къкри около 5-7мин
В тавичка подреждаме кюфтенцата
Ние подредихме първо част от кюфтенцата/тавичката ни беше малка и щяха да залепнат едно за друго,ако ги бяхме сложили всичките наведнъж/останалите сложихме след като прибавихме доматеният сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар