петък, 14 февруари 2014 г.

Пица "ВАЛЕНТИНКА" /сърце/



ЧЕСТИТ "Свети Валентин" с пожелания за много любов и щастливи моменти








Необходими продукти за тестото:

500гр. брашно
250мл хладка вода
3/4кафена чашка олио
1ч,л захар
1с.л сол
мая за хляб 20гр

Необходими продукти за плънката:


доматено пюре
кисели краставички
гъби
сладка царевица
грах
кашкавал
колбас/ние сложихме пуш.св.бут/
маслини


Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното и правим кладенче по средата.Маята за хляб предварително се оставя за 10мин в малко хладка вода с 1ч,л захар,след това се добавя към брашното,прибавяме и останалите продукти за тестото и започваме да месим,като водата се прибавя постепенно.Месим докато получим меко гладко тесто.Завиваме го с прозрачно фолио и го оставяме за 15мин да "почине" След това премесваме тестото,разточваме го/дебелина около 5-7мм/,според големината на тавата в която ще печем изрязваме сърце от него и прехвърляме в намазнената тава.


Нарязваме продуктите за плънката
 Намазваме с доматеното пюре,слагаме колбаса,кашкавала и редим плънката,като започваме от външният контур на сърцето докато стигнем средата.
Оставяме да втаса за около 30мин и печем в предварително загрята фурна на 200градуса.След като я изпечем изваждаме от фурната и намазваме леко краищата със зехтин.

 P.S.Продуктите за плънката са въпрос на въображение и на това което имате в хладилника и на нещата които обичате.Оставяме на Вас да изберете нещата които са Ви любими и да прецените количеството което да сложите.При нас се получиха 2 пици "Валентинки" печени в тава с диаметър 30см



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя