Необходими продукти:
3 яйца2с.л. мед
1с.л. масло
200гр кисело мляко
100гр овесени трици
100гр пшеничени трици
1ч.л. какао
щипка сол
за глазурата: 100гр натурален шоколад
50мл течна сметана
пресни плодове за декориране
Начин на приготвяне:
- разтапяме поотделно маслото и меда и ги оставяме да се охладят
- разбиваме яйцата на пухкав крем и прибавяме меда и маслото
- прибавяме киселото мляко и разбъркваме добре
- добавяме и солта, триците и какаото и разбъркваме до получаването на хомогенна смес
- печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 мин (можем да сме сигурно, че сме изпекли сладкиша, като използваме клечка за зъби, когато като я извадим от сладкиша, тя е чиста- то сладкиша е добре изпечен)
- загряваме сметана и прибавяме натрошения шоколад, бъркаме до пълното му разтопяване
- когато сладкиша се е охладил, го мажем с шоколада
- отгоре украсяваме с пресни плодове, ние използвахме праскови и малини, но всеки може да даде воля на въображението си и да декорира с плодове според вкуса си
Няма коментари:
Публикуване на коментар