сряда, 12 февруари 2014 г.

Сладкиш с овесени трици и мед

Необходими продукти:

3 яйца
2с.л. мед
1с.л. масло
200гр кисело мляко
100гр овесени трици
100гр пшеничени трици
1ч.л. какао
щипка сол

за глазурата: 100гр натурален шоколад
                      50мл течна сметана
пресни плодове за декориране


Начин на приготвяне:

  • разтапяме поотделно маслото и меда и ги оставяме да се охладят
  • разбиваме яйцата на пухкав крем и прибавяме меда и маслото
  • прибавяме киселото мляко и разбъркваме добре
  • добавяме и солта, триците и какаото и разбъркваме до получаването на хомогенна смес
  • печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 мин (можем да сме сигурно, че сме изпекли сладкиша, като използваме клечка за зъби, когато като я извадим от сладкиша, тя е чиста- то сладкиша е добре изпечен)
  • загряваме сметана и прибавяме натрошения шоколад, бъркаме до пълното му разтопяване
  • когато сладкиша се е охладил, го мажем с шоколада
  • отгоре украсяваме с пресни плодове, ние използвахме праскови и малини, но всеки може да даде воля на въображението си и да декорира с плодове според вкуса си


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя