вторник, 4 март 2014 г.

Боб с бекон





Необходими продукти:
250гр боб
1глава лук
200мл,доматен сос/ или 2 зрели домата/
Сол
Джоджен
Червен пипер
Брашно 2с.л.
Зехтин 2с.л.

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода и го оставаме да престои поне 8 часа.Варим боба до готовност/около 40-50мин/ Изсипваме свареният боб заедно със солта и джоджена в глинено гърне и слоагаме в предварително загрята на 200градуса фурна с малко количество от бульона в които сварихме боба.След 15мин добавяме доматеният сок/или настърганите домати/ и отново пъхаме във фурната.През това време правим запръжката като в две супени лъжици зехтин задушим 1глава ситно нарязан лук и прибавяме брашното като бъркаме енергично до получаване на кашичка,след което прибавяме и червеният пипер/ние ползвахме подправка за боб/ и снемете от огъня,след не повече от минута.Изсипваме запръжката в гърнето с боба и оставяме във фулната още около 5-10 мин.Сервираме с бекон на скара :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя