вторник, 11 февруари 2014 г.

Чийзкейк с маскарпоне и заквасена сметана



Необходими продукти:


  1. Обикновенни бисквити 200-250гр
  2. Маскарпоне 500гр
  3. Краве масло 125гр
  4. Яйца 3бр
  5. Заквасена сметана 200гр
  6. Захар 200гр
  7. Желатин 1/пакетче/
  8. Сладко 


Начин на приготвяне:

Към натрошените бисквити добавяме разтопеното краве масло и 1яйце,разбъркваме ронливата смес добре така,че да се смесят хубаво.Слагаме получената смес в ринг или тавичка,като предварително сме сложили хартия за печене.Бисквитената смес се разпределя равномерно на дъното на ринга/тавичката/ като се притиска леко с лъжица.Пече се 10-15мин. в предварително загрята фурна на 180градуса.През това време приготвяме крема,като разбиваме,жълтъците със захарта и към тях прибавяме маскарпонето,зак.сметана и накрая собавяме разбитите на сняг белтъци/с щипка сол/
Прибавяме крема към вече изпеченият бисквитен блат,като го разпределяме равномерно.Печем още 10-12мин. на 190градуса.След като изпечем чийзкейка го оставяме,да се охлади на отворена вратичка на фурната/това се праови за да не се напука.След като се изстине,се слага в хладилника за 30мин.
Разстваряме желатина в 20мл. студена вода и го оставяме за 15-20мин.След това го слагаме на водна баня за няколко минути/докато стане течен/Ако използвате пресни плодове ги сложете на котлона с малко захар/докато се разствори/ и след това прибавете към желатина.Ако ползвате сладко директно слагате към желятина. Към охладеният чийзкейк се се слага желираното сладкж и се оставя за няколко часа в хладилника/в ринга/

2 коментара:

  1. Само като го гледам на снимката и вече започнах доста да огладнявам.Изглежда доста красиво и най вече вкусно.Никога до сега не съм правила чийзкейк, и може би затова все ги гледам тези десерти и си поръчвам когато видя за десерт в някое заведение.Благодаря за подробното описание и дно стане и при мен, а ви е не спирайте да ни пишете рецепти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви много,сигурна съм,че ще Ви се получи чудесно :)

      Изтриване

Кулинарната неделя