сряда, 26 февруари 2014 г.

Пълнени чушки с кайма и ориз на фурна с доматен сос


Необходими продукти:

  • Кайма 500гр
  • Чушки 10бр
  • Домати 2бр
  • Лук 1глава
  • Чубрица 1с.л
  • Кимьон 1ч.л
  • Черен пипер 1ч.л.
  • Сол 1с.л
  • Зехтин 2с.л
  • Пресен магданоз
  • Ориз 1/2к.ч


Начин на приготвяне:

Задушаваме нарязаният на ситно лук в две супени лъжици зехтин.След това прибавяме каймата и овкусяваме със солта,кимьона,черният пипер и чубрицата. Доливаме една кафена чаша вода и добавяме ориза.Захлупваме с капак и оставяме да къкри докато ориза поеме течността.Изтърбушваме чушките и ги осоляваме малко от вътрешната им страна.След това пълним чушките с каймата и ориза и редим в тавичка.Заливаме чушките с рендосаният домат овкусен с малко сол и печем на 200градуса 30-40мин.Чушките се обръщат и от двете страни за да се опекат добре.Накрая след като са готови чушките ги поръсваме с прясно нарязан магданоз.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя