петък, 28 февруари 2014 г.

Домашен фондан

Необходими продукти:

500гр пудра захар
50гр царевично нишесте
1 пакетче желатин (1с.л.)
50мл вода
1с.л. глюкоза

Начин на проготвяне:

  • слагаме желатина в 50мл студена вода и оставяме да набъбне
  • когато набъбне го разтопяваме (на водна баня или в микровълновата на по-ниска мощност)
  • в купа пресяваме пудрата захар и нишестето
  • добавяме разтопения желатин и глюкозата
  • започваме да бъркаме с лъжица
  • когато се получи нещо като тесто и не може вече да се бърка с лъжицата, го исипваме на плота и доомесваме до меко тесто, ако е необходимо си добавяме още малко нишесте
След като сме омесили фондана, можем да го оцветим в каквито цветове пожелаем и да го използваме за обличане на торта или за направата на най-различни фигурки. Процедурата по направата на домашен фондан не е никак лесна, а е в пъти по-изгодно и забавно от купуването на готов такъв.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя