Необходими продукти:
1ч.ч ориз4-5 печени чушки
200гр сирене
4-5 скилидки чесън
2 яйца
сол, черен пипер и други подправки по избор
галета за овалване
за соса:
2с.л. олио
1 средно голяма глава лук
2-3 скилидки чесън
около 400гр доматен сос
сол, черен пипер, чубрица
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
- сваряваме ориза във вода в съотношение 1:1.5, оставяме да се охлади
- в купа смесваме яйцата, сиренето, чушките, нарязани наситно, чесънът, направен на паста, добавяме и ориза и овкусяваме с подправките
- постиламе хартия за печене на дъното на тавичка и върху нея оформяме с помощта на лъжица оризовите кюфтенца
- поръсваме с галета и печем на около 180 градуса докато галетата придобие хубав златист цвят
- за соса: в 2 с.л. олио запържваме лука и чесъна, след това добавяме доматения сос и подправките (ние използвахме домати от буркан, които пасирахме, но може да се използват и пресни домати, според сезона и предпочитанията)
- варим соса докато се посгъсти и след това пасираме
- сервираме кюфтета с доматен сос и поръсваме с пресен магданоз
Няма коментари:
Публикуване на коментар