четвъртък, 29 януари 2015 г.

СЛАДКИ ДИНЯ




Необходими продукти:

  1. Краве масло 220гр
  2. Брашно 370гр
  3. Захар 190гр
  4. Канелена захар 10гр
  5. Яйце 1бр
  6. Прясно мляко 3с.л.
  7. Бакпулвер 1/2ч.л.
  8. Ванилия
  9. Шоколад 30гр


Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото/на стайна температура/ заедно с захарта и прибавяме яйцето и отново разбиваме до пухкава маслена смес.Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и ванилията.Омесваме тесто от двете смеси,завиваме във фолио и прибираме във хладилника за един час.


След като тестото се е стегнало в хладилника и не лепне вече,го разделяме на две,едната половина отделяме настрана,другата разделяме на още две.Сега тестото ни е разделено на три части,Най-голямото оцветяваме в червено и едно от по малките в зелено.


Червеното тесто правим на руло,бялото разточваме на тънка кора между два листа хартия за печене и обвиваме червеното руло.Зеленото също разточваме по този начин и обвиваме рулото и с него.


Оставяме тестото за един час във фризера увито в фолио.След това разрязваме на шайбички по 5мм,редим в тава  и печем на 180гр за 15мин




След като сладките се изпекат разтопете 30гр шоколад и с помоща на пош направете точиците 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя