Необходими продукти:
- Яйца 3бр,
- Захар 1 1/2ч.ч
- Олио 1к.ч.
- Прясно мляко 1к.ч.
- Брашно 600гр
- Сода амонячна 1к.л.
- Ванилия 2бр
- Мармалад 100гр
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и захарта,прибавяме олиото и млякото и разбиваме отново.
След това постепенно прибавяме пресятото брашно заедно с ванилията и содата.
Замесваме тестото и го оставяме в хладилника за един час.
От тестото оформяме малки топчета/колкото малък орех/ и ги подреждаме в тава за печене постлана с хартия за печене.
Печем на 180 градуса до леко порозовяване
След като са готови ги оставяме на скаричка да се охладят.
Разтваряме сладкарски бои във вода,потапяме сладките и овалваме в кристална захар.Слепваме с мармалад и прасковките ни са готови.Трябва да престоят поне 24 часа :)
яйцата наистина ли са 36 или това е печатна грешка?
ОтговорИзтриванеСтаси яйцата са 3бр
ОтговорИзтриване