събота, 1 март 2014 г.

Торта трети март/03.03/



03.03.2014г се навършват 136години от освобождението на България от турско робство.По случай националният празник на страната решихме да Ви представим една торта изцяло създадена за този ден :)


 Необходими продукти:

За блата:
4яйца
120гр брашно
120гр захар
Ванилия 1бр

За крема:
Цедено мляко 1кг
Желатин 2пакетчета
Захар 6с.л.


Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта на пухкав крем,постепено прибавяме  пресятото брашното като лекичко бъркаме с шпатулка.В предварително покрита с хартия за печене  тавичка или форма за торта сипваме сместа и печем ва 170градуса до суха клечка.
Разбиваме цеденото мляко с 6с.л.захар и прибавяме предварително накиснатият и разтворен желатин.Разделяме крема на три равни части и оставяме единият бял,а другите два оцветяваме в зелено и червено.
Слагаме готовият блат на дъното на ринг за тора,сиропираме по желание,първо разпределяме равномерно белият крем,след това зеленият и накрая червеният.От трите крема оставяме по малко за декорация на тортата отгоре,като отново редуваме бяло зелено червено/използвахме пош за по равномерно нанасяне.Оставяме тортата за няколко часа в хладилника.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя