понеделник, 8 декември 2014 г.

Тиквена баница с дърпани кори




Необходими продукти за тестото:

  1. Брашно 600гр
  2. Яйце 2бр
  3. Мая за хляб 15гр
  4. Сол 1/2ч.л
  5. Захар 1ч.л.
  6. Оцет 1ч.л
  7. Олио 3с.л.


Необходими продукти за плънката:


           
  1. Захар 300гр/на вкус/
  2. Орехи 200гр
  3. Олио 100мл
  4. Канела 1с.л
  5. Тиква 800гр-настъргана




Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното в голяма купа,правим кладенче и слагаме всички продукти/маята предварително слагаме в 200мл хладка вода със захарта/Омесваме меко тесто/от това количество излиза точно един килограм тесто

Разделяме тестото на 5 топки по 200гр намазваме ги  обилно с олио и ги оставяме 30мин покрити с чиста кърпа






Настъргваме тиквата и в нея слагаме канелата.Постеляме една стара покривка на масата,взимаме една топка и разточваме колкото можем,след това започваме да дърпаме краищата внимателно за да не скъсаме тестото.Поръсваме с олио,тиквата,орехите и захарта. Навиваме на руло и слагаме в намазнена тавичка.По този начин процедираме и с останалите 4 топки.Намазваме с олио и поръсваме със захар.Печем на 190градуса  да получаване златиста коричка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя