неделя, 1 февруари 2015 г.

Солена торта




Солената торта е чудесно предястие,особено когато имате гости.Става много красива и интересна и е подходяща за повече хора.Повода по който я направих беше точно гостуването на приятели.Страхотното на това предястие е възможносга за пълна импровизация от продукти.Декорацията също е въпрос на фантазия,Аз ползвах това което намерих в хладиника :)

Необходими продукти:

  1. Картофи 1кг
  2. Шпек 150гр
  3. Руска салата 500гр
  4. Краставица 1бр
  5. Домат 1бр
  6. Маслини 100гр
  7. Сирене 150гр
  8. Кашкавал 100гр
  9. Сирене филаделфия 175гр
  10. Магданоз
  11. Сол/черен пипер
  12. Краве масло 100гр


Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите и ги ги намачкваме с вилица,добавяме мекото масло и подправките.В ринг за торта или кръгла тавичка,покриваме дъното с 1/2 от намачканите картофи.След това слагаме нарязаният шпек и върху него половин домат нарязан на колелца.Продължаваме с руската салата,кашкавала сиренето и завършваме с останалите картофи.Прибираме в хладилника за един час и след това декорираме.Аз с формички изрязах каставица и шпек във формата на цветенце шприцовах сиренето филаделфия с пош със звездовиден накрайник и поръсих с пресен магданоз.Повечето рецепти които съм срещала се използва желатин за руската салата,но аз не обичам желатин в предястия,ползвам го само в сладкарството,нямах проблем с руската салата,но ако прецените може да използвате желатин за нея.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя