Солената торта е чудесно предястие,особено когато имате гости.Става много красива и интересна и е подходяща за повече хора.Повода по който я направих беше точно гостуването на приятели.Страхотното на това предястие е възможносга за пълна импровизация от продукти.Декорацията също е въпрос на фантазия,Аз ползвах това което намерих в хладиника :)
Необходими продукти:
- Картофи 1кг
- Шпек 150гр
- Руска салата 500гр
- Краставица 1бр
- Домат 1бр
- Маслини 100гр
- Сирене 150гр
- Кашкавал 100гр
- Сирене филаделфия 175гр
- Магданоз
- Сол/черен пипер
- Краве масло 100гр
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и ги ги намачкваме с вилица,добавяме мекото масло и подправките.В ринг за торта или кръгла тавичка,покриваме дъното с 1/2 от намачканите картофи.След това слагаме нарязаният шпек и върху него половин домат нарязан на колелца.Продължаваме с руската салата,кашкавала сиренето и завършваме с останалите картофи.Прибираме в хладилника за един час и след това декорираме.Аз с формички изрязах каставица и шпек във формата на цветенце шприцовах сиренето филаделфия с пош със звездовиден накрайник и поръсих с пресен магданоз.Повечето рецепти които съм срещала се използва желатин за руската салата,но аз не обичам желатин в предястия,ползвам го само в сладкарството,нямах проблем с руската салата,но ако прецените може да използвате желатин за нея.
Няма коментари:
Публикуване на коментар