Проведохме анкета в блога "Видео рецепта на коя торта искате да видите" и нашите читатели избраха торта Гараш. Много се радваме,че избрахте точно тази торта,защото никога до сега не я бяхме правили и дори опитвали,нито аз нито другата администраторка на блога Диди :) Много обичаме да правим нови неща и това беше един добър повод да се съберем и да снимаме направата на тази торта.Клипа ще публикуваме на рожденият ден на блога на 10.02.2015г. Сега ще Ви я представим със снимков материал.Преди да напишем рецептата да споделим,че бяхме очаровани от вкуса на тортата,невероятно вкусна.Имахме си и помощничка-дъщеря ми Елена която която е почти на 6 месеца
а ето ни и нас :)
Необходими продукти за блатовете:
- Белтъци 7бр
- Пудра захар 1ч.ч 130гр
- Смлени орехи 250гр
- Брашно 1с.л. 15гр
Необходими продукти за крема:
- Ковертюр 250гр/натурален/
- Сметана течна 200мл
- Захар 3/4 ч.ч
- Ковертюр/натурален/ 150гр
- Олио 2с.л.
Започваме с блатовете или така наречените платки.Разбиваме белтъците с щипка сол на сняг,прибавяме пудрата захар и разбиване до получаване на пухкав крем.На няколко пъти прибавяме орехите и брашното като разбъркваме внимателно с шпатула.Тук е момента да уточним,че тортата се прави на 4 пратки и е сравнително нисичка торта,но ние я направихме с по-малък диаметър 18см и с 5 платки.Изсипваме част от сместа за блата в ринг за торта застлан с хартия за печене и печем 12-15мин на 160-170гр
За крема,разтопяваме ковертюра на водна баня или в микровълновата на ниска мошност.Загряваме сметаната и добавяме захарта,държим на котлона на умерен огън докато захарта се стопи и сваляме от огъня.След това добавяме разтопеният ковертюр към сметаната и разбъркваме докато се получи еднородна смес.
Тортата сглобяваме,като редуваме платка и крем до изчерпване на продуктите,като завършваме с крем и измазваме тортата отстрани.
За глазурата разтопяваме ковертюра и добавяме олиото,разбъркваме добре и изсипваме върху тортата.Поръсваме по външният кант с шам фъстък,ние използвахме зелени кокосови стърготини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар