сряда, 10 декември 2014 г.

Сладкиш "Агнеси"



От много време се каня да направя сладкиш "Агнеси" но тази сутрин се събудих с идеята,че днес е денят на този невероятен сладкиш.Прекрасно допълнение за следобедното кафенце.Какво по-хубаво от това да пиеш кафе с топящ се в устата прясно изпечен сладиш и да наблюдаваш прекрасното си детенце как спи сладко сладко.





Необходими продукти за блата:

  1. Белтъци 5бр
  2. Пудра захар 120гр
  3. Брашно 160гр
  4. Краве масло 125гр
  5. Орехови ядки 1ч.ч
  6. Бакпулвер 1ч.л.
  7. Ванилия 1бр


Необходими продукти за глазурата:

  1. Жълтъци 5бр
  2. Пудра захар 1ч.ч
  3. Ванилия 1бр.




Начин на приготвяне:

За блата-разбиваме маслото с пудрата захар до пухкав крем,В друга купа разбиваме белтъците с щипка сол до пухкав сняг.Смесваме ги и разбъркваме много внимателно с шпатулка. Постепенно прибавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и ванилията.Отново разбъркваме  да получаване на еднородна смес.Накрая слагаме орехите бъркаме и сипваме сместа в намазнена тавичка.Печем на 180 градуса за 30мин.

За глазурата разбиваме добре жълтъците с пудрата захар и ванилията.
След като блата се изпече го оставяме да се охлади и изсипваме глазурата отгоре.Връщаме във фурната на 60 градуса за 15мин.Сладкиш "Агнеси" се реже на ромбчета след като се е изстинал напълно.

Да Ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя