От много време се каня да направя сладкиш "Агнеси" но тази сутрин се събудих с идеята,че днес е денят на този невероятен сладкиш.Прекрасно допълнение за следобедното кафенце.Какво по-хубаво от това да пиеш кафе с топящ се в устата прясно изпечен сладиш и да наблюдаваш прекрасното си детенце как спи сладко сладко.
Необходими продукти за блата:
- Белтъци 5бр
- Пудра захар 120гр
- Брашно 160гр
- Краве масло 125гр
- Орехови ядки 1ч.ч
- Бакпулвер 1ч.л.
- Ванилия 1бр
Необходими продукти за глазурата:
- Жълтъци 5бр
- Пудра захар 1ч.ч
- Ванилия 1бр.
Начин на приготвяне:
За блата-разбиваме маслото с пудрата захар до пухкав крем,В друга купа разбиваме белтъците с щипка сол до пухкав сняг.Смесваме ги и разбъркваме много внимателно с шпатулка. Постепенно прибавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и ванилията.Отново разбъркваме да получаване на еднородна смес.Накрая слагаме орехите бъркаме и сипваме сместа в намазнена тавичка.Печем на 180 градуса за 30мин.
За глазурата разбиваме добре жълтъците с пудрата захар и ванилията.
След като блата се изпече го оставяме да се охлади и изсипваме глазурата отгоре.Връщаме във фурната на 60 градуса за 15мин.Сладкиш "Агнеси" се реже на ромбчета след като се е изстинал напълно.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар