РЕБЪРЦА НА ФУРНА
Необходими продукти:
- Свински ребра 1кг
- Соев сос 50-60мл
- Бира 500мл
- Мед 1 с.л.
- Черен пипер
- Червен пипер
- Сол
Начин на приготвяне :
Основно правило при при печене на ребърца на фурна е да не се слага сол докато се готви,за да не станат жилави и сухи!
Ребърцата се нарязват,слагат се в тавичка,поливат се със соев сос.Подправките се втриват хубаво от двете страни.Внимателно се налива бирата в тавичката и се оставя за 3 часа да се маринова хубаво.
Пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса за 1.30мин след това 20мин на 200 градуса.Печенето на бавен огън правят ребрата много сочни и се делят от кокъла :)
ДОБЪР АПЕТИТ
Няма коментари:
Публикуване на коментар