събота, 22 ноември 2014 г.

Бирени ребърца

РЕБЪРЦА НА ФУРНА 









Необходими продукти:

  • Свински ребра 1кг
  • Соев сос 50-60мл
  • Бира 500мл
  • Мед 1 с.л.
  • Черен пипер
  • Червен пипер 
  • Сол

Начин на приготвяне :


Основно правило при при печене на ребърца на фурна е да не се слага сол докато се готви,за да не станат жилави и сухи!

Ребърцата се нарязват,слагат се в тавичка,поливат се със соев сос.Подправките се втриват хубаво от двете страни.Внимателно се налива бирата в тавичката и се оставя за 3 часа да се маринова хубаво.

Пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса за 1.30мин  след това 20мин на 200 градуса.Печенето на бавен огън правят ребрата много сочни и се делят от кокъла :) 

ДОБЪР АПЕТИТ




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя