Необходими продукти:
150 гр бял ориз50-60 мл червено вино
1 кубче пилешки бульон
около 600 мл гореща вода
2 глави лук, средно големи
4-5 скилидки чесън
100 гр грах от консерва
200 гр гъби
200 гр пилешки дробчета
сол, черен пипер и подправки на вкус
20-30 гр масло
Начин на приготвяне:
- запържваме лука и чесъна в малко олио или масло, слагаме и подправките, температурата на котлона е умерена, не много висока
- добавяме ориза и разбъркваме, да поеме аромата на лука и подправките
- след това добавяме червеното вино и варим, докато течността се изпари
- разтваряме кубчето бульон във водата и започваме да го добавяме малко по малко към ориза- добавяме черпак от бульона и варим при непрекъснато бъркане докато се изпари течността, едва тогава добавяме следващата порция бульон, така ориза придобива една много приятна кремообразна консистенция
- така на порции прибавяме бульона докато свърши, ориза трябва да се свари добре, но не прекалено, ако е необходимо добавяме още малко вода, докато се свари
- накрая към ориза прибавяме граха, гъбите и дробчетата, предварително сварени в подсолена вода, разбъркваме хубаво
- махаме ориза от огъня и добавяме маслото и ситно нарязан пресен копър
Няма коментари:
Публикуване на коментар