вторник, 13 май 2014 г.

Макарони на фурна




Необходими продукти:

  • Макарони 400гр/ние използвахме гръцки макарони тип мидичка/
  • Яйца 4бр
  • Прясно мляко 500мл
  • Ванилия 1бр
  • Захар 1ч.ч
Начин на приготвяне:
 Сваряваме макароните в солена вода според указанията на опаковката.

След като ги сварим ги прецеждаме и измиваме със студена вода.
Разбиваме яйцата със захарта и ванилията.Покриваме дъното на тавата в която ще печем със захар и слагаме във фурната за 5-6мин за да се карамелизира,след това изсипваме мараконите и върху тях разбитата яйчена смес.


Печем около 30мин на 180-190градуса.

Малко преди да са готови макароните може да се извадят и да се поръсят с няколко лъжици захар за да се карамелизира отгоре.Връщаме във фуната до пълна готовност на макароните.По желание може да се сложи натрошено сирене след като се сварят макароните.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя