петък, 4 април 2014 г.

Торта Наполеон


Необходими продукти:

  • Бутер тесто 1 кг
  • Прясно мляко 900мл
  • Захар 12с.л
  • Брашно 6с.л
  • Ванилия 1бр
  • Банан 1бр
  • Сушени плодове/ние използвахме стафиди,боровинки и годжи бери/
  • Орехи 100гр
  • Желатин 5гр/1/2пакетче/
  • Яйца 4бр
Начин на приготвяне:

Оставяме бутер тестото 1 час на стайна температура да се размрази.Разделяме го на 4 равни части и печем на 200градуса до златист цвят.Всеки от четирите получени блата разрязваме с нож на две,така че от един блат да получим два.Приготвяме крема като кипнем 1/2 от прясното мляко и след това прибавим постепенно при непрекъснато бъркане разбитите яйца със захарта,брашното,ванилията и другата половина от млякото.Варим крема 4-5 мин до сгъстяване.

Сглобяване на тортата.

Слагаме един блат и заливаме с част от крема/вие между един от блатовете сложихме малко домашно сладко.
Редим блат крем докато свършат блатовете /един блат си оставяме да натрошим за да покрием тортата отвън с него./Най-отгоре е крем,върху него редим нарязаният банан и сушените плодове.Отстрани след като сме измазали добре тортата с крем облепваме с натрошените изрезки смесени със смлените орехи.Накрая намазваме с четка бананите с желатина/според указанията на опаковката/ Оставяме тортата за няколко часа в хладилника да стегне.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя