вторник, 11 март 2014 г.

Баница със сирене



Необходими продукти:

600тр брашно
1с.л сол
2с.л олио
1ч.л. оцет
300мл хладка вода
500гр сирене
3яйца

Начин на приготвяне

Замесва се не много меко тесто.Разделе се на 10 топки,намазват се с олио и се оставят 30мин покрити с прозрачно фолио.Всяка топка се разточва първо с точилка,а след това с ръзе за постигане на максимално тънка кора.Рйцете трябва да са добре намазнени при работа с тестото.Аз мога да се похваля,че от скоро се научих да мятам над глава :) Сиренето натрошаваме заедно с яйцата. Покриваме всяка разточена/дърпана/ кора с олио и сиренето.Завиваме на руло и подреждаме в намаслената тамичка.Печем на 220градуса за 30-35мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя