Необходими продукти:
1кг брашно1 кубче мая
1ч.л. захар
2с.л. сол
около 250мл хладка вода
1 яйце + 1 жълтък за намазване
4с.л. олио
350гр сирене
шарена сол
Начин на приготвяне:
- разтваряме маята във водата и прибавяме захарта, оставяме така да шупне
- пресяваме брашното и в средата правим кладенче
- прибавяме яйцето, олиото, солта и маята и замесваме меко тесто
- от това количество продукти на нас ни излезе малко повече от 1кг тесто
- разделяме тестото на 6 топки и ги намазваме обилно с краве масло, свинска мас или олио и оставяме да втаса/около 30 мин/
- всяка топка разточваме на тънка кора и намазваме от двете страни с мазнина
- върху едната разточена и намазнена кора поръсваме шарена сол
- върху нея слагаме втора кора и слагаме сиренето
- разделяме на 2 по дължина
- правим 2 фитила, като всеки усукваме в двата края
- по този начин правим и останалите кори
- подреждаме в тавичка и намазваме с жълтък
- печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка
Няма коментари:
Публикуване на коментар