четвъртък, 13 март 2014 г.

Рогче със сирене и кашкавал


В Плевен на това му казваме рогче :)

Необходими продукти:

За тестото:

  • Брашно 1 кг
  • Мая за хлям 1/2купче
  • Захар 1ч.л
  • Сол 2с.л
  • Вода 250мл
  • Яйце 1бр
  • Олио 3с.л

За плънката:

Сирене 350гр
яйце 4бр
Кашкавал 300гр

От продуктите за тестото месим меко еластично тесто.Разделяме на 6 или 8топки,намазваме ги с мазнина и ги оставяме да втасат за около 30мин.
Всяко топка разточваме на дълга ивица и слагаме сиренето с разбитите 2яйца.Навиваме на фитил и слягаме в намазнена тава.По този начин правим и останалите топки.Смесваме настърганият кашкавала с 1яйце.Намазваме отгоре с яйце и поръсваме с кашкавала.Оставяме да втаса поне 40мин и печем в предварително загрята на 200гр фурна.След като се изпекат рогчетата ги намазваме леко с мазнина.Разрязваме ги по дължина/слепват се при втасването и печенето.Поръсваме по желание с шарена сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя