В Плевен на това му казваме рогче :)
Необходими продукти:
За тестото:
- Брашно 1 кг
- Мая за хлям 1/2купче
- Захар 1ч.л
- Сол 2с.л
- Вода 250мл
- Яйце 1бр
- Олио 3с.л
За плънката:
Сирене 350гр
яйце 4бр
Кашкавал 300гр
От продуктите за тестото месим меко еластично тесто.Разделяме на 6 или 8топки,намазваме ги с мазнина и ги оставяме да втасат за около 30мин.
Всяко топка разточваме на дълга ивица и слагаме сиренето с разбитите 2яйца.Навиваме на фитил и слягаме в намазнена тава.По този начин правим и останалите топки.Смесваме настърганият кашкавала с 1яйце.Намазваме отгоре с яйце и поръсваме с кашкавала.Оставяме да втаса поне 40мин и печем в предварително загрята на 200гр фурна.След като се изпекат рогчетата ги намазваме леко с мазнина.Разрязваме ги по дължина/слепват се при втасването и печенето.Поръсваме по желание с шарена сол.
Няма коментари:
Публикуване на коментар