неделя, 8 февруари 2015 г.

Пастички с портокалов крем


Това е една огромна тава с пастички :) Импровизирах с крема и сложих портокалова захар,стана страхотен.Рецепта за блатовете няма да пиша защото за тях ми бяха необходими цели 20 яйца,за това препоръчвам готовите блатове.Но все пак ако решите използвах рецептата за пандишпанов блат/на 1 яйце 30гр захар и 30гр брашно,ванилия и бакпулвер/ тоест за големината на моята тава ми трябваха за един блат 10 яйца 300гр захар и 300гр брашно.

Необходими продукти за портокаловият крем:

  1. Прясно мляко 1л
  2. Яйца 4бр
  3. Брашно 7 с.л.
  4. Захар 9с.л.
  5. Портокалова захар 3с.л.
  6. Ванилия
  7. Желатин 1пакетче


Начин на приготвяне:

Сложих блата на дъното на тавата ми от фурната в нея пекох,стегнах с ринг и сиропирах със сок от компот праскова/като при сиропирането е важно ако блата е топъл сиропа да  е студен и обратното,ако блата е студен сиропа топъл/ Крема приготвих като разбих яйцата със захарта и добавих брашното и ванилията,кипнах млякото и след като свалих от огъня прибавих яйчената смес към него при непрекъсното бъркане,Върнах на котлона и варих 10мин като не спирах да бъркам докато се получи гъст и гладък крем.След като кремчето е готово прибавих желатина приготвен според указанията на опаковката.Пастичките залях с разтопен шоколад и сметана и поръсих с кокосови стърготини.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя