Необходими продукти:
- Краве масло 220гр
- Брашно 370гр
- Захар 190гр
- Канелена захар 10гр
- Яйце 1бр
- Прясно мляко 3с.л.
- Бакпулвер 1/2ч.л.
- Ванилия
- Шоколад 30гр
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото/на стайна температура/ заедно с захарта и прибавяме яйцето и отново разбиваме до пухкава маслена смес.Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и ванилията.Омесваме тесто от двете смеси,завиваме във фолио и прибираме във хладилника за един час.
След като тестото се е стегнало в хладилника и не лепне вече,го разделяме на две,едната половина отделяме настрана,другата разделяме на още две.Сега тестото ни е разделено на три части,Най-голямото оцветяваме в червено и едно от по малките в зелено.
Червеното тесто правим на руло,бялото разточваме на тънка кора между два листа хартия за печене и обвиваме червеното руло.Зеленото също разточваме по този начин и обвиваме рулото и с него.
Оставяме тестото за един час във фризера увито в фолио.След това разрязваме на шайбички по 5мм,редим в тава и печем на 180гр за 15мин
След като сладките се изпекат разтопете 30гр шоколад и с помоща на пош направете точиците
Няма коментари:
Публикуване на коментар