четвъртък, 6 март 2014 г.

Маслен крем

 Необходими продукти:

1 белтък
80гр захар
80гр масло

Начин на приготвяне:

  • важно е яйцето да е със стайна температура, да не го извадим от хладилника непосредствено преди приготвянето на крема, за да може да се разбие добре
  • отделяме белтъка от жълтъка и го разбиваме на водна баня, докато стане на твърд сняг
  • малко по малко добавяме захарта, като продължаваме да разбиваме
  • когато се смесят добре, махаме от водната баня и прибавяме маслото
  • разбиваме, докато се хомогенизират
  • оставяме да се охлади и да стегне, за ускорение на процеса, може да оставим в хладилника
Така приготвения маслен крем можем да използваме за декорация на торти и сладкиши или с него да измажем торта, преди да я покрием с фондан.
По желание може да се оцвети, като за целта подходящи са прахообразните бои. При използването на гелови бои част от крема се втечнява. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя