Необходими продукти:
1 белтък80гр захар
80гр масло
Начин на приготвяне:
- важно е яйцето да е със стайна температура, да не го извадим от хладилника непосредствено преди приготвянето на крема, за да може да се разбие добре
- отделяме белтъка от жълтъка и го разбиваме на водна баня, докато стане на твърд сняг
- малко по малко добавяме захарта, като продължаваме да разбиваме
- когато се смесят добре, махаме от водната баня и прибавяме маслото
- разбиваме, докато се хомогенизират
- оставяме да се охлади и да стегне, за ускорение на процеса, може да оставим в хладилника
По желание може да се оцвети, като за целта подходящи са прахообразните бои. При използването на гелови бои част от крема се втечнява. :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар