вторник, 18 март 2014 г.

Баница със спанак и сирене



Днес Ви представяме една пролетна баничка със спанак и сирене.

Необходими продукти:
  • Кори за баница 1 пакет/500гр/
  • Сирене 400гр
  • Яйца 2 бр+1бр жълтък за намазване
  • Спанак 500гр
  • Олио 3с.л
  • Краве масло 100гр


Начин на приготвяне:

Оставяме корите за баница за 1 час на стайна температура да се размразят.Натрошаваме сиренето заедно с яйцата.Спанака почистваме,измиваме и отцеждаме добре.Задушавеме го за 7-8мин в олиото на тигана като захлупваме с капак,може да се добави малко вода и след като тя се изпари да се свали от котлона.

Подготвяме си две кори за баница и ги слагаме една върху друга,поръсваме с разтопеното масло и добавяме плънката сиренето с разбитите яйца и спанака.
 От дългата страна на корите прегъваме по 1см и след това от двете къси страни прегъваме към центъра така че да се съберат и прегъваме още веднъж.




Подреждаме в предварително намазнена тава и намазваме с разбит жълтък.Печем на 200градуса без вентилатор за 20мин.След като  е готова баницата със спанак и сирене поръсваме малко със студена вода и покриваме с кърпа за да се задуши.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя