петък, 28 февруари 2014 г.

Сладка чанта

Необходими продукти:

за блата: 4 яйца
               120гр брашно
               120гр захар
               1 ванилия
за масления крем: 1/2ч.ч. масло
                               3ч.ч. пудра захар
                               1с.л. вода
                               1 ванилия

 Начин на приготвяне:

  • разбиваме яйцата със захарта на гъст крем, докато побелеят и утроят обема си
  • прибавяме ванилията и пресятото брашно и бъркаме до хомогенизиране
  •  постиламе дъното на форма за торта с хартия за печене
  •  изсипваме отгоре кексовата смес
  •  печем в предварително загрята на около 180 градуса фурна до златист цвят и до суха клечка, поставяме блата на решетка да се охлади

  •  охладеният блат разрязваме на 2 еднакви части 
  •  с помощта на масления крем слепваме двете половини, за да получим формата на чанта

  • мажем хубаво от всички страни с крема и заравняваме
  • обличаме тортата с домашно приготвения фондан и я украсяваме с фигурки, също направени от него, според въображението

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя