В разгара на Коледните кулинарни страсти,няма как да минем и без да Ви покажем и сладки "Линцер".Това са най-общо казано,две сладки слепени помежду си обикновено с ягодово сладко,като едната сладка има изрязана формичка за да се вижда сладкото.Ние естествено слепихме освен с ягодово сладко и с сладко от роза и любимото ни боровинково сладко.Винаги когато приготвяме сладки трябва да си отделим достатъчно време,търпение и голяма доза добро настроение.Правили сме много видове сладки и почти винаги тестото лепне и започва едно лутане "сега какво да правя" дали да добавяме брашно,да си мажем ръцете с олио и да използваме нишесте.Истината е че ако прибавите прекалено много брашно има вероятност сладките да станат по твърди.Ние процедираме по следният начин,Тестото трябва да го оставим в хладилника за поне 3 часа,ако бързаме го слагаме във фризера за 30мин,След това върху добре набрашнен плод го разточваме,като отгоре слагаме хартия за печене,но въпреки всички съвети ще се поизцапате :) но нали в това е чара на подготовката за Коледа.
Необходими продукти:
- Краве масло 125гр
- Захар 1ч.ч
- Брашно 2 +1/2 ч.ч
- Есенция бадем
- Яйца 2бр
- Канела 1ч.л
- Бакпулвер 1ч.л
Начин на приготвяне:
Маслото трябва да е на стайна температура,разбиваме го заедно със захарта на пухкав крем.Прибавяме яйцата едно по едно и разбиваме отново.Пресяваме брашното заедно с канелата и бакпулвера и го прибавяме към маслената смес като бъркаме с дървена шпатула./не го месим/ Покриваме с фолио и оставяме в хладилника за да стегне.
След като тестото е стегнало го вадим от хладилника,разточваме го върху набрашнен плот с хартия за печене.Ако е необходимо добавяме брашно.Дебелината на сладките трябва да е около 4-5мм.След като сме изрязали сладките половината с дупка/ако нямате формички може да използваме подръчни материали,малката дупка на сладката може да направите от капачка на бутилка примерно/След като сме изрязали сладките ги подреждаме в тавича покрита с хартия за печене или намазнена тава на 170 градуса за 10мин или до много леко порозовяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар