сряда, 19 февруари 2014 г.

Кордит кадир

Необходими продукти:

за крема: 7 яйца
                1ч.ч. захар
                10гр (1 пакетче) ванилова захар
                900мл прясно мляко

за блата: 1 яйце
               100гр захар
               100мл прясно мляко
               100мл олио
               100гр брашно
               1ч.л. бакпулвер
               2ч.л. какао

Начин на приготвяне:

  • слагаме 7-8с.л. захар на дъното на тавичката или формата, в която ще правим тортата и слагаме във фурната да се карамелизира
  • когато захаарта се карамелизира, оставяме настрана да се охлади, докато приготвим крема и сместа за блата
  • за крема: разбиваме яйцата със захарта на гъст крем, след което наливаме млякото, като продължаваме да разбиваме на ниска степен, докато се хомогенизира

  • за блата: разбиваме яйцето хубаво със захарта
  • след това прибавяме млякото и олиото, разбъркваме ги добре
  • накрая прибавяме брашното, пресято с бакпулвера и какаото и разбъркваме хубаво, до хомогенизиране
  • изсипваме крема във формата, която сме си приготвили 
  • точно в средата на формата изсипваме и сместа за блата
При нас се виждат само леки следи от сместа, изсипана в средата на тавичката
  • печем на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 50 мин.
Ето го и крайният резултат:
                                                          Да ви е сладко!!







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кулинарната неделя