Необходими продукти:
за крема: 7 яйца1ч.ч. захар
10гр (1 пакетче) ванилова захар
900мл прясно мляко
за блата: 1 яйце
100гр захар
100мл прясно мляко
100мл олио
100гр брашно
1ч.л. бакпулвер
2ч.л. какао
Начин на приготвяне:
- слагаме 7-8с.л. захар на дъното на тавичката или формата, в която ще правим тортата и слагаме във фурната да се карамелизира
- когато захаарта се карамелизира, оставяме настрана да се охлади, докато приготвим крема и сместа за блата
- за крема: разбиваме яйцата със захарта на гъст крем, след което наливаме млякото, като продължаваме да разбиваме на ниска степен, докато се хомогенизира
- за блата: разбиваме яйцето хубаво със захарта
- след това прибавяме млякото и олиото, разбъркваме ги добре
- накрая прибавяме брашното, пресято с бакпулвера и какаото и разбъркваме хубаво, до хомогенизиране
- изсипваме крема във формата, която сме си приготвили
- точно в средата на формата изсипваме и сместа за блата
- печем на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 50 мин.
Да ви е сладко!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар